ASUNTOMESSUJEN KOHDE 25 CUBO

ASUNTOMESSUJEN KOHDE 25 CUBO

Vielä ehtii käymään Seinäjoen asuntomessuilla, messut ovat avoinna 7.8.2016 klo 18 asti. Toukokuussa esittelin blogissani kohteen 31 Kimara Katariinan, ja viime viikolla kohteeseen 25 Cubo kuuluvan leikkimökin. Nyt on vuorossa kohteen 25 päätalon esittely. Itse talo on päältäpäin kuin kuutio, hyvin funkkismainen yksikerroksinen valkoinen puutalo mustine kattoineen. Talon sisustus on täysin linjassa siihen nähden, mitä talo ulkoapäin antaa odottaa. Tämä sisustus kiinnostaa kaikkia, jotka pitävät modernista musta-valkoisesta sisustuksesta, selkeistä linjoista ja suomalaisesta designista. Taloon muuttaa nelihenkinen perhe: vanhemmat ja kaksi alle kouluikäistä lasta.

 


Sivurakennus noudattelee päärakennuksen tyyliä. Sinne sijoittuu avokatoksen ohella myös harrastetila, jossa on isännän valokuvausstudio ja emännän ompelutila.

 


Vanhempien makuuhuone.

 


Makuuhuoneessa on Marimekon tekstiilejä ja Innoluxin Pasila-valaisimet.

 


Kodinhoitohuoneen yhteydessä lähellä vanhempien makuuhuonetta on selkeä ja tilava vaatehuone.

 


3-vuotiaan Vieno-tyttären huone. Päiväpeitto on AVARoomista ja verhossa toistuu sama musta-valkoinen raita. Pöytävalaisimena Innoluxilta Eero Aarnion suunnittelema Tupla Kupla ja lattialla pieni musta Eero Aarnion Puppy-koira.

 


5-vuotiaan Paavo-pojan huone. Tiukasti musta-valkoinen sisustus jatkuu tässäkin huoneessa. Kattovalaisimena on Muuton Myy-valaisin. Kartellin Componibili-säilytyskaluste ja Artekin Aalto jakkara E60 pehmentävät pyöreillä muodoillaan sisustuksen kulmikkuutta. Komea kerrossänky on noin 40 vuotta vanha ja pienellä tuunauksella siitä saatiin sopiva pojan huoneeseen. Näin ne laadukkaat huonekalut vain kestävät, tässä tapauksessa äidiltä pojalle.

 


Poika voi tyydyttää kiipeilyn halujaan huoneeseen asennetuilla puolapuilla. Piirustus- ja askartelupöydän yläpuolella seinällä on valkoinen String Pocket –hylly.

 


Työhuoneen kalusteista vapaa seinä on tapetoitu Maija Isolan suunnittelemalla Pienet kivet –tapetilla. Kattovalaisin on Normann Copenhagenin Norm 69. Nurkassa on Mikko Laakkosen suunnittelema valkoinen Latva-naulakko.

 


Työhuoneen pöydällä on Genelecin kaiuttimet.

 


Olohuoneen kalusteina ovat mm. Eero Aarnion Tree-tilanjakaja, Harri Koskisen suunnittelema K-tuoli, AJ-lattiavalaisin, Hayn tarjotinpöydät ja kulmasohvalla paljon Marimekon tyynyjä. Taulu seinällä on Keltainen keinutuoli/Virpi Mäkisen käsialaa.

 


Olohuoneen lattian rajaan ulottuvista ikkunoista avautuvat koskemattomat metsämaisemat. Pruukinrannan asuntomessualue on onnistuttu rakentamaan niin, että puita on kaadettu mahdollisimman vähän, ja kangasmetsämaisema muodostaa osan jokaisen messutalon pihapiiriä.

 


Ruokailutilassa on Marimekon tekstiilit ja astiat sekä Artekin pöytä.

 


Keittiö on Nixi-kalusteen valmistama.

 


Valkoisen keittiön taso on Corianin Glacier white.

 


Terassin oleskeluryhmä sijaitsee porealtaan vieressä. Lasten viihtymistä on ajateltu täälläkin. Terassille on asennettu heitä varten keinulauta.

 


Toisessa päässä terassia on kesäkeittiö ja sen vieressä ruokailuryhmä. Pöytäliina on Marimekon Tiiliskivi-kuosia ja tuolit Hayn.

 

Jos oli Cubon leikkimökki hurmaava, niin kyllä oli hengästyttävän paljon ihasteltavaa itse talossakin. Huonekaluista vain noin puolet on uusia hankintoja, silti ne täydentävät entisiä hyväkuntoisia kalusteita täydellisesti. Pariskunta on hankkinut design-kalusteita ja –valaisimia jo aikaisempiin koteihinsa niin paljon, että niistä rakentuvat tämän kauniin ja harmonisen kodin ajattomat yksityiskohdat.

 

Teksti ja kuvat:
Marja Lähde
sisustussuunnittelija

0 Comments